30 Απρ 2022

Ραδιοφωνικη σύνέντευξη για το έργο ΔΙΑΤΟΠΟ

Ακουστε τη συνέντευξη του Δ/ντή Ερευνών του Εργαστηρίου Γεωφυσικής - Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης και Αρχαιοπεριβάλλοντος, Νίκου Παπαδόπουλου, στο Θέμα Κρήτης, για τις δραστηριοτητες του εργαστηρίου και την τεκμηρίωση και ανάδειξη των Πολιτιστικών και Φυσικών Πόρων του Μιραμπέλου.

culture.gov.gr

7 Μαρ 2021

Υποβρύχια έρευνα στον αρχαίο Ολούντα

Για τέταρτη χρονιά, αρχαιολογική ομάδα από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και ομάδα γεωφυσικών από το Εργαστήριο Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών (ΙΤΕ), καθώς και εθελοντές δύτες και επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων συνέχισαν την υποβρύχια γεωαρχαιολογική έρευνα στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου της Ελούντας, αναζητώντας, διερευνώντας και αποτυπώνοντας τεκμήρια της βυθισμένης πόλης του αρχαίου Ολούντος και της επικράτειάς της, στον κόλπο της Ελούντας στην Κρήτη.

culture.gov.gr

10 Ιαν 2020

Έρευνα του ΙΤΕ φέρνει στο «φως» ευρήματα από την αρχαία Ολούς

Σπουδαία ευρήματα από την αρχαία πόλη Ολούς φέρνει στο φως ένα καινοτόμο ερευνητικό πρόγραμμα του ΙΤΕ. Στο επίκεντρο της μελέτης αυτής βρίσκεται η ανάδειξη του θαλάσσιου και ορεινού πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντος του Μιραμπέλλου, καθώς και η προστασία του, μέσω της εφαρμογής πρακτικών πρόληψης κινδύνων που προέρχονται από φυσικούς και ανθρωπογενείς παράγοντες.

creta24.gr

10 Ιαν 2020

Παρουσίαση στην Ελούντα των αποτελεσμάτων της Υποβρύχιας έρευνας στον αρχαίο Ολούντα

Εκδήλωση στην οποία θα έγινε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Υποβρύχιας έρευνας στον αρχαίο Ολούντα από την αποστολή του 2019 της ομάδας υποβρύχιας γεωαρχαιολογικής έρευνας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου στην Ελούντα.

anatolh.com

07 Ιαν 2020

Κρήτη: Υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα στον αρχαίο Ολούντα

Τον Οκτώβριο του 2019 για άλλη μία χρονιά, ομάδα από καταδυόμενους αρχαιολόγους, γεωφυσικούς, σχεδιαστές, βιολόγους, δύτες και εθελοντές, συνέχισε την υποβρύχια γεωαρχαιολογική έρευνα στον κόλπο της Ελούντας, αναζητώντας τα κατάλοιπα του αρχαίου Ολούντος στην ακτή, το βυθό και κάτω από αυτόν.

efsyn.gr

06 Ιουν 2019

Μελέτη για την ανάδειξη του Μιραμπέλου

Ένα σημαντικό έργο με ιδιαίτερη βαρύτητα για την Κρήτη μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, με συντονιστή το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Στο επίκεντρο της μελέτης αυτής βρίσκεται η ανάδειξη του θαλάσσιου και ορεινού πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντος του Μιραμπέλου, καθώς και η προστασία του, μέσω της εφαρμογής πρακτικών πρόληψης κινδύνων που προέρχονται από φυσικούς και ανθρωπογενείς παράγοντες.

ert.gr